Today.ua

Українські готелі зобов'яжуть проектувати 10% місць для людей з інвалідністю

У проекті нових державних будівельних норм зазначено, що при будівництві готелів не менше 10% місць мають бути виділені для проживання людей з інвалідністю. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

“Сьогодні в Україні налічується майже 2500 готелів, і лише одиниці мають номери, облаштовані з урахуванням потреб людей з інвалідністю. Це стосується і 5-зіркових готелей. Часто готелі навіть не мають безперешкодного доступу до будівлі, наприклад, облаштованого пандуса чи підйомника. Тому у нових ДБН щодо доступності будівель ми плануємо передбачити відповідну норму, щоб при проектуванні готелей передбачалось не менше 10% місць, облаштованих для людей з інвалідністю”, — сказав заступник міністра.

Відповідно до нових норм, усі готелі обов’язково повинні мати безперешкодний доступ ззовні та всередині.

За словами Парцхаладзе, такі зміни сприятимуть підвищенню доступності закладів готельного типу і дозволять підвищити рівень обслуговування в них.

Затвердити нові правила будівництва Уряд планує до кінця цього року.

Нагадаємо, в Україні вступили в дію нові державні будівельні норми з проектування дитячих дошкільних закладів виховання, відповідно до яких дитячі садочки дозволено розміщувати на перших поверхах житлових будинків.

Раніше повідомлялося, що суд дозволив будівництво скандального готелю на Андріївському узвозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ