Today.ua

Українські банки розпочали онлайн-обмін валюти: що необхідно знати

Сьогодні, 7 лютого, в Україні набув чинності новий режим валютного регулювання, який дозволяє банкам продавати валюту онлайн.  Нововведення пов'язані з прийняттям закону «Про валюту і валютні операції».

Наразі про старт продажу валюти через інтернет повідомили два банки - Monobank і ПриватБанк.

Відтепер обміняти валюту можна буде в інтернет-банкінгу або мобільному додатку.  Для цього необхідно мати два рахунки  - валютний і гривневий. При цьому ліміт обміну складає до 150 тисяч гривень в день.

Наразі купити валюту за допомогою сервісу Monobank можуть тільки користувачі банку. Однак вже з кінця лютого з'явиться можливість переводити гроші з валютної карти іншого банку.

Про запуск онлайн-продажу валюти повідомив і державний ПриватБанк. Послуга буде доступна через інтернет-банк Приват24, мобільний додаток Privat24 та сервіс обміну валют у терміналах самообслуговування.

Сервіс онлайн-обміну дозволить миттєво купувати та продавати долари та євро для зарахування на валютні картки або депозити з банківських карток у гривні (у межах встановленого НБУ ліміту до 150 тис. грн на добу). Якщо в клієнта немає валютної картки, інтернет-картку в доларах або євро можна оформити безкоштовно прямо в Приват24.

Нагадаємо, з 1 січня 2019 року українці можуть купити або продати валюту через платіжні термінали і спеціальні банкомати.

Як повідомлялося, Національний банк України надав можливість поштовим відділенням по Україні здійснювати купівлю та продаж валюти. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ