Today.ua

Українка виграла золото на чемпіонаті світу з дзюдо

Українська дзюдоїстка Дарина Білодід виграла золото на чемпіонаті світу, що проходив у Токіо. Українка перемогла у ваговій категорії до 48 кг.

Білодід у фіналі виявилася сильнішою японки Фуни Тонако, перемігши за рахунок прийому вазарі, який вона провела на самому початку поєдинку. Таким чином, українка стала дворазовою чемпіонкою світу.

На шляху до фіналу вона перемогла Катарину Косту з Португалії, Саріуну Ціжіпову з команди біженців, іспанку Лауру Мартінес, а також Мунхабатін Уранцецег з Монголії.

Нагадаємо, минулого року змагання із дзюдо відбувались у столиці Азербайджану, Баку. Тоді 17-річна Дар’я Білодід з Кам’янця-Подільського також стала чемпіонкою світу з дзюдо, перемігши тодішню чемпіонку, японку Фуну Тонакі.

У півфіналі Чемпіонату світу 2018 року українка перемогла тодішню олімпійську чемпіонку з Аргентини Паулу Парето. Змагалися спортсменки у ваговій категорії до 48 кг. Дар’я принесла у скарбничку українського дзюдо друге чемпіонське золото, та це була перша спортивна нагорода серед українських жінок-дзюдоїсток на Чемпіонаті світу у 2018 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ