Today.ua

Україні підказали, як влаштувати Путіну нові проблеми в Азовському морі

Україні підказали, як влаштувати Путіну нові проблеми в Азовському морі, - пройти з офіцерами НАТО на борту. Військовий експерт і блогер Олексій Арестович впевнений, що українські кораблі обов'язково спробують пройти через Керченську протоку. Цей прохід буде більш підготовленим і пройде в супроводі флоту НАТО. Військовий експерт заявив, що про терміни, коли це станеться, знають лише три людини в країні. При цьому експерт Олексій Арестович уточнив, що в Азовське море кораблі НАТО не увійдуть. Але до Керченської протоки вони українські судна супроводжуватимуть. За словами експерта, за проходом через Керченську протоку будуть також спостерігати з повітря, з військових літаків і навіть з космосу, через супутник.

- Під таким пильним наглядом сил НАТО росіяни навряд чи зважаться піти на таран українського військового судна, - вважає Олексій Арестович. - Таранов в присутності представників Північноатлантичного альянсу і при цьому залишитися безкарним складно.

Військовий експерт також припустив, що для більшої впевненості на борту українських кораблів будуть перебувати офіцери НАТО.

- Росіяни не ризикнуть стріляти і таранити наші суду. Це дорого їм обійдеться. НАТО може зробити дуже боляче, - додав Арестович.

Раніше заступник начальника головного управління оборонного планування Генерального штабу ЗС України В’ячеслав Дем’яненко заявив, що Азовське море охоронятимуть два броньованих десантних катери "Кентаври".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ