Today.ua

Україна потрапила в “чорний список“ Лукашенка: не влаштовує нейтральна позиція

Після заяви України про нечесні вибори в Білорусі країна потрапила в "чорний список" Олександра Лукашенка. Ще раніше білоруський лідер звинувачував українську владу в сприянні дестабілізації ситуації в Білорусі, бо Україна не підтримує позицію Лукашенко.

Лукашенко, швидше за все, хотів би бачити нейтральну позицію офіційного Києва, але президент Володимир Зеленський не раз заявляв, що не підтримує насилля і втручання в політику Білорусі з боку інших країн, але в свою чергу не робив ніяких різких заяв в осуд президента Лукашенка.

У втручанні у внутрішні справи Білорусі Лукашенко також звинуватив сусідні Польщу, Чехію та Литву. Олександр Григорович заявив, що буде жорстко реагувати на "будь-які негативні рухи в адресу Білорусі".

Білоруський опозиційний політик Анатолій Лебедько вважає, що Лукашенко з такою позицією очікує міжнародний дефолт.

"Він відчуває, що програє практично за всіма міжнародними напрямками, якщо виключити Російську Федерацію, Середню Азію і Китай. Він сильно відкочується від того, що було ще півроку або рік тому. Він нервує, і немає стратегії, як на це реагувати", - зазначив Лебедько.

Політик додав, що Лукашенко не любить півтонів. Йому подобається чорно-біла ситуація, тому ті, хто його не підтримують, автоматично стають ворогами.

Раніше старший син білоруського президента Віктор Лукашенко прокоментував події, які відбуваються в його рідній країні, заявивши, що протести його не лякають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ