Today.ua

Україна озвучить у Мінську конкретні пропозиції щодо припинення війни на Донбасі

У середу, 5 червня, в Мінську відбудеться зустріч Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі. На переговорах Україна озвучить конкретні пропозиції зі свого боку. Про це заявив президент Володимир Зеленський, повідомляє прес-служба АП.

Глава держави зазначив, що раніше він зустрічався з представниками США та країн Європейського Союзу, з якими обговорював питання припинення війни на Донбасі.

"У нас є спільна позиція – відновлення переговорів щодо Донбасу у Нормандському форматі та розблокування Мінського процесу", - підкреслив Зеленський.

За його словами, Україна не має багато років на припинення війни, натомість влада вже напрацювала конкретні пропозиції та нові рішення, які мають бути об’єднанні зрозумілими термінами виконання усіх пунктів.

"Ніхто не збирається торгувати територією, суверенітетом України", – наголосив Володимир Зеленський.

Окрім того, президент висловив подяку Леоніду Кучмі, який представляв Україну в ТКГ у 2014-2018 роках та зараз також очолив українську делегацію.

Як раніше повідомляв Today.ua, у вересні 2018 року стало відомо, що Леонід Кучма йде з посади представника України на переговорах Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі в Мінську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ