Today.ua

Україна матиме символічний суверенітет над Донбасом: У Суркова зробили зухвалу заяву

Україна хоч і погодила так звану «формулу Штайнмаєра», щоб рухатися далі в питаннях встановлення миру на Донбасі, Росія поки не зацікавлена у зустрічі лідерів чотирьох країн у нормандському форматі, висуваючи Києву все нові вимоги. Директор російського Центру політичної кон'юнктури Олексій Чеснаков, який входить в оточення помічника президента Росії Володимира Путіна Владислава Суркова, зухвало заявив, що Україна отримає символічний, а не реальний суверенітет над Донбасом.

У Суркова також заявили, що Києву не варто розраховувати на щось більше», так як більшого від Мінських угод Україна не отримає. Як і інші російські політики, людина Суркова цинічно заявила, що питання функціонування «народної міліції» на Донбасі, використання російської мови та інших умов потрібно закріпити в Конституції України. Він також підкреслив, що поки не відомо, яким буде новий закон про особливий статус Донбасу.

Раніше спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що новий закон про особливий статус Донбасу в рамках реалізації «формули Штайнмаєра» буде готуватися разом з громадськістю.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський анонсував розробку нового закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей і заперечує будь-яку можливість капітуляції в ньому. Володимир Зеленський також сказав, що Україна готова до проведення виборів на Донбасі, але тільки місцевих, за умови, якщо на цій території не залишиться військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ