Today.ua

Україна і ЄС підписали угоду про допомогу в 1 млрд євро

У Києві відбулося підписання кредитної угоди між Україною та Єврокомісією щодо 4-ї програми макрофінансової допомоги в розмірі 1 млрд євро і меморандуму про взаєморозуміння. Про це віце-президент Єврокомісії повідомив у своєму Twitter, передає «Європейська правда».

Підписання проходило за участю президента Петра Порошенка, прем'єра Володимира Гройсмана, віце-президент Європейської комісії Валдіса Домбровскіса, в.о. міністра фінансів Оксани Маркарової та голови Національного банку України Якова Смолія.

"Я хочу подякувати Єврокомісії за різносторонню і велику підтримку, яку ЄС надає Україні, мені як президенту, уряду і українському народу. Це велика допомога у проведення реформ, не тільки фінансова, але і консультативна. Ви по праву є співучасником, співспонсором реформ, які проводяться в Україні", - сказав Порошенко.

Президент  також зазначив, що домовленість про нову програму була досягнута на зустрічі з президентом Єврокомісії на саміті "Східного партнерства"

Домбровскіс у свою чергу сказав, що нова програма спрямована на підтримку економічної стабільності, росту і створення робочих місць. Вона також посилить впевненість міжнародних інвесторів у майбутнє України.

"Ми щасливі, що сьогодні ми можемо підписати Меморандум про розуміння нової програми макрофінансової допомоги на 1 мільярд євро. Наша спільна мета - економічна стабільність та процвітання України та її людей", - сказав Валдіса Домбровскіс.

Нагадаємо, 26 червня Рада Європейського Союзу остаточно затвердила виділення Україні одного мільярда євро макрофінансової допомоги.

Раніше Today UA повідомляв, що Україна має збільшити ціну на газ, аби продовжувати отримувати міжнародне фінансування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ