Today.ua

Україна хоче придбати у США нову партію протитанкових ракетних комплексів Javelin

Президент України Петро Порошенко доручив міністру оборони Степану Полтораку прискорити переговори з США щодо закупівлі нової партії протитанкових ракетних комплексів Javelin. Про це глава держава сказав у зверненні до очільника Міноборони.

"Так само треба буде зробити і щодо протитанкових комплексів Javelin. Доручаю, пане міністре, прискорити переговори про нові закупівлі у наших американських партнерів", - зазначив Порошенко.

Як відомо, Javelin призначений для ураження бронетехніки, укріплень на землі, а також деяких літальних об'єктів, що переміщуються на низькій висоті й швидкості — гелікоптерів або БПЛА. Розроблявся з 1986 року, прийнятий на озброєння армії США в 1996 році. Javelin успішно використовувався в Іраку та постачається на експорт у деякі країни світу.

З 30 квітня 2018 року перші комплекти Javelin стали надходити до України. Після одержання комплексу Україною, "Джавелін" став об'єктом особливої уваги російської пропаганди.

Нагадаємо, раніше Порошенко повідомив, що Збройні сили України отримали чергову партію з понад 400 одиниць озброєння і військової техніки.

За словами Порошенка, можливості української армії наразі значно розширені завдяки системним заходам з реформування ЗСУ, всього сектора оборони і безпеки, а також завдяки поступовому наближенню до стандартів армій країн-членів НАТО, плановому надходженню нових і модернізованих зразків озброєння і військової техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ