Today.ua

Указ Зеленського про розпуск Ради оскаржили в суді

Організація "Спільна справа" подала позов у Верховний Суд України на указ президента Володимира Зеленського, яким він розпустив парламент. Про це повідомив голова організації Олександр Данилюк у Фейсбуці.

"Спільна справа" оскаржила незаконний указ Зеленського про розпуск Верховної Ради у Верховному Суді України", - написав Данилюк.

Він зазначив, що вибори в парламент повинні проходити за відкритими списками, а кандидати у народні депутати зобов'язані подавати електронні декларації.

Нагадаємо, під час урочистого засідання українського парламенту з нагоди інавгурації президента Володимир Зеленський заявив, що розпускає Верховну Раду восьмого скликання.

Пізніше Володимир Зеленський заявив, що головним аргументом для дострокового припинення повноважень депутатів Верховної Ради є дуже низька довіра українців до цього інституту влади.

Глава АП Андрій Богдан зазначив, що навіть після оприлюднення указу президента Володимира Зеленського про дострокове припинення повноважень, український парламент все одно зможе працювати на пленарних засіданнях, приймаючи закони.

У свою чергу, спікер Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що указ про розпуск парламенту суперечить чинній Конституції, і буде оскаржений у Конституційному суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ