Як не “заробити“ гастрит: названо найбільш небезпечні для шлунку продукти

Автор: Оксана Житнюк

Про шкідливість напівфабрикатів та ненатуральної їжі, певно, відомо всім. Але і натуральні продукти часом можуть бути небезпечними для організму. Зокрема, деякі види продуктів можуть спровокувати загострення гастриту.

Як не “заробити“ гастрит: названо найбільш небезпечні для шлунку продукти - today.ua

Хліб

Після вживання свіжого хліба люди, хворі на гастрит, відчувають загострення захворювання. Часом навіть здорові люди скаржаться на печію після перекусу свіжим хлібом. Краще включати до раціону вчорашній або зачерствілий хліб, а також сухарики.

Супи і бульйони

Під час гастриту не можна їсти наваристі м'ясні, грибні та жирні бульйони. Такі страви можуть стати серйозним "ударом" для шлунку. Дозволяється їсти легкі бульйони і супи без додавання білокачанної капусти.

Яйця вкруту

Зварені вкруту яйця сприяють розвитку загострення захворювання. Краще готувати з яєць омлети. При цьому молодим людям рекомендується вживати не більше трьох яєць в день, а літнім - не більше 2-4 на тиждень.

Популярні зараз

Зеленський пояснив, чому мобілізація стосуватиметься насамперед молодих чоловіків

В Україні очікуються звільнення та підвищення зарплат, — Нацбанк

Kia показала електричну версію кросовера Sportage із запасом ходу 720 км

У Німеччині заявили, що допомога США для України може виявитися останньою

Кислі фрукти і ягоди

Хворим на гастрит краще відмовитись від більшості ягод та кислих фруктів. Свіжі соки з фруктів та ягід також можуть спровокувати загострення гастриту.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Молоко і молочні продукти

З молоком і молочними продуктами ситуація вже не така однозначна - все залежить від переносимості молока організмом. Але частіше за все лікарі не рекомендують вживати кислі і жирні (більше 40%) молочні продукти. При цьому дозволяється кефір, вершки, сметана, сирники, сир, згущене і сухе молоко.

Нагадаємо, раніше група вчених з Німецького онкологічного дослідницького центру прийшли до висновку, що деякі види продуктів харчування можуть провокувати розвиток раку товстої кишки.