Тушкована картопля з беконом: рецепт економної та ситної вечері нашвидкуруч

Автор: Лобанова Єлизавета

Картопля у всі часи була стратегічним продуктом на столі українців. Налічується десятки страв з цим інгредієнтом, приготування яких не вимагає багато часу. У період карантину страви з картоплі будуть особливо актуальними, так як походи до магазину варто обмежити, а запаси картоплі у багатьох українців є в достатній кількості. Щоб страва вийшла більш ситною, пропонуємо додати до неї трохи бекону.

Тушкована картопля з беконом: рецепт економної та ситної вечері нашвидкуруч  - today.ua

Рецепт тушкованої картоплі з беконом

Інгредієнти:

  • Картопля — 1 кг;
  • Ріпчаста цибуля — 1 головка;
  • Бекон — 120-150 грамів;
  • Рослинна олія — для смаження;
  • Зелень — невеликий пучок;
  • Дистильована вода — для гасіння;
  • Часник — 4-5 зубчиків;
  • Сіль і суміш перців — за смаком.

Тушкована картопля з беконом: рецепт економної та ситної вечері нашвидкуруч

Нарізаємо смужки бекону невеликими шматочками. Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями, можна кубиками.

У сотейнику або сковороді розігріваємо олію, додаємо бекон і цибулю. Все смажимо на повільному вогні.

Популярні зараз

Учені фіксують масове просідання поверхні землі у різних регіонах планети: які країни підуть під воду

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

Пентагон розкрив номенклатуру першого пакету військової допомоги Україні: чи дадуть ATACMS

Чистимо картоплю, ріжемо на дрібні шматочки. Додаємо на сковороду до бекону, обсмажуємо ще 5-7 хвилин.

Заливаємо в сотейник воду, щоб вона наполовину покривала картоплю. Зменшуємо вогонь, солимо і перчимо страву за смаком і тушкуємо до готовності.

Дрібно ріжемо зелень і часник. Готову картоплю посипаємо зеленню і подаємо до столу.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати фаршировану картоплб для сімейної вечері з сиром і шинкою.