Супрун розповіла, як зробити новорічно-різдвяне застілля корисним

Автор: Міхєєнко Наталія

Уляна Супрун порекомендувала українцям замінити традиційні для багатьох страви для зустрічі Нового року та Різдва на більш корисні.

Супрун розповіла, як зробити новорічно-різдвяне застілля корисним - today.ua
Фото: krapka.rv.ua

За словами виконуючої обов'язки міністра охорони здоров'я, всім відомі святкові страви - олів'є, шуба, печена качка, крабовий салат, холодець, голубці - можуть бути небезпечними для здоров'я, особливо, якщо з'їсти все відразу.

Супрун пропонує відмовитися або обмежити споживання майонезу. До речі, майонез вона пропонує замінити сметаною. Якщо хочете спробувати щось абсолютно нове, майонез можна приготувати з горіхів кешью або авокадо.

Супрун також рекомендує змінити співвідношення компонентів в олів'є: більше моркви, свіжий огірок замість солоного, зелена цибуля замість ріпчастої, відварене філе замість ковбаси і шинки. Можна додати солону скумбрію.

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

Україна збила бомбардувальник Ту-22М3 за допомогою унікальної української розробки

М'ясо краще запікати, а соус до нього зробити з перемеленої журавлини або гірчиці в зернах і йогурту, а не кетчуп або майонез.

А ось холодець Супрун радить доповнити овочевим салатом і цвіклі (готується з вареного столового буряка, хрону і прянощів (цукор, сіль, лимонний сік, кмин, червоне сухе вино, оцет, гвоздика та петрушка).

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

До свят також рекомендується приготувати суп, курячий або рибний бульйон або борщ. Адже рідка тепла їжа утримує нас від переїдання. Суп - це джерело мікроелементів і доступних поживних речовин на ранок похмілля.

Раніше Супрун розвінчала міф про магнітні бурі.