Супрун розповіла про користь жирної їжі

Автор: Оксана Житнюк

В раціон харчування варто включати жири, адже вони мають корисні властивості для організму людини. Про це розповіла в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці в Fаcebook.

Супрун розповіла про користь жирної їжі - today.ua

Супрун зазначила, що жири забезпечують організм енергією, підтримують ріст клітин, допомагають контролювати рівень холестерину і поглинати життєво необхідні поживні речовини.

Вона наголосила, що багато людей намагаються уникати жирної їжі і віддають перевагу знежиреним продуктам. Також багатьох лякає слово "холестерин", тому люди часто відмовляються від тваринних жирів або вибирають тільки олії.

Однак, за словами Супрун, це хибний підхід, адже людському організму необхідні жирні кислоти і холестерин.

Популярні зараз

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Пентагон розкрив номенклатуру першого пакету військової допомоги Україні: чи дадуть ATACMS

"За умов, якщо ми харчуємось різноманітно (включно з тваринними жирами), не маємо хвороб печінки та фізично активні — рівень холестерину в крові буде здоровий", - написала Супрун.

Також вона зазначила, що не існує "поганого" або "хорошого" холестерину, адже для організму важлива зберігати баланс. Дефіцит холестерину може спровокувати виникнення депресії, авітамінозу, послаблення імунітету або навіть безпліддя.

Супрун дала декілька порад з приводу вживання жирів.

Перш за все треба зберігати баланс жирності молочних продуктів, адже знежирена молочна продукція втрачає вітаміни A і D і не викликає відчуття ситості, що може призвести до переїдання. Тому обов'язково слід вживати необхідну кількість молочних продуктів, особливо з високою жирністю. Варто розуміти, що якщо не перевищувати денну норму калорій, то жирне молоко або йогурт не нашкодять фігурі.

Важливо також уникати смаження продуктів на рослинній олії. При нагріванні олії можуть ставати шкідливими, а їжа - занадто жирною і калорійною. Краще менше смажити, а олію додавати в салати.

Необхідно обов'язково включати рибу до свого раціону. Риба є чудовим джерелом корисних омега-3 кислот. Так, 200 або 300 грамів риби або молюсків на тиждень забезпечать організм корисними жирами. Саме риба (а не риб'ячий жир) корисна для профілактики серцево-судинних захворювань і кращого розумового розвитку дітей.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Не варто забувати і про фізичні навантаження, адже вони не просто нормалізують холестерин, а ще й спалюють зайві калорії. Дослідження показали, що подолання на пробіжці щотижня по 16 кілометрів протягом хоча б десяти місяців нормалізує баланс холестерину.

Нагадаємо, раніше Уляна Супрун розповіла, як правильно вживати молочні продукти тваринного походження. Вона вважає, що молоко і вихідні продукти можуть бути корисними не для всіх, адже молоко містить лактозу – молочний цукор, для розщеплення якого необхідне вироблення ферменту лактози.