Група зарубіжних дослідників шокували висновками своїх останніх експериментів. Виявилося, що звичні молочні продукти, якщо вживати їх у їжу неправильно, ведуть до розвитку важких захворювань.
У ході масштабного й тривалого дослідження в різний час взяли участь більше 190 тисяч чоловік з 21 країни світу. Вік добровольців варіювався від 35 до 70 років.
Вчені оцінювали щоденний раціон піддослідних протягом дев'яти років. Особливу увагу експерти звертали на те, наскільки часто люди вживають в їжу молочні продукти: кефір, йогурт, молоко, сир та ін.
Також дослідники детально вивчили дані про стан здоров'я, освіту, шкідливі звички, зріст, вагу, об'єм талії кожного учасника експерименту.
Популярні зараз
Українцям обмежили відпустки у воєнний період
“Скасування плати“ за доставку газу для пенсіонерів: у ГазПравді зробили важливу заяву
Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО
Стало відомо, що буде з цінами на бензин та дизельне паливо найближчим часом
Результати показали, що за дев'ять років у тих добровольців, які вживали багато молочних продуктів в їжу, гіпертонія розвинулася у 13 640 чоловік, ще у 5351 учасника експерименту з'явився діагноз - цукровий діабет. Також у 24 відсотків добровольців значно погіршився обмін речовин в організмі.
Люди, які щодня випивали або з'їдали не більше двох порцій молочних продуктів, в цілому залишилися здорові. Їх самопочуття практично не змінилося.
Нагадаємо, раніше вчені розповіли, з якими продуктами не можна поєднувати молоко.