Котлети по-київськи в домашніх умовах: покроковий рецепт знаменитої страви

Автор: Шевченко Лилия

Котлети по-київськи – одна з найпопулярніших страв у кафе і ресторанах. Соковиті і неймовірно смачні котлети з курячого філе обожнюють всі без винятку. Гарна новина полягає в тому, що в домашніх умовах їх приготувати зовсім не складно. А смажити будемо на пательні!

Котлети по-київськи в домашніх умовах: покроковий рецепт знаменитої страви - today.ua

Котлети по-київськи: покрокова інструкція

Котлети по-київськи в домашніх умовах: покроковий рецепт знаменитої страви

Інгредієнти:

  • 1 куряча грудка
    150 грам вершкового масла
    2 курячих яйця
    2 скибочки черствого хліба
    2 ст. л. борошна
    1 пучок свіжої зелені
    Сіль і перець за смаком
    Рослинна олія для смаження

Покроковий рецепт:

Популярні зараз

Зеленський пояснив, чому мобілізація стосуватиметься насамперед молодих чоловіків

В Україні очікуються звільнення та підвищення зарплат, — Нацбанк

Kia показала електричну версію кросовера Sportage із запасом ходу 720 км

Українських біженців у Німеччині закликали виїхати до Польщі: в країні виник гострий дефіцит місць

1) Курячу грудку за допомогою гострого ножа звільнити від кістки. Філе розрізати вздовж на дві частини.

2) Кожен шматок загорнути у плівку і відбити молоточком для м'яса. Філе повинно стати плоским, але не надто тонким.

3) Вершкове масло кімнатної температури змішати з сіллю, подрібненою зеленню, меленим перцем. Половину масляної суміші покласти на одну сторону філе і щільно загорнути. Аналогічно вчинити з другим шматочком курки.

4) Обидва рулетика обваляти з усіх сторін у борошні. Перекласти на тарілку і відправити в морозилку на півгодини.

5) Скибочки хліба натерти на тертці або пропустити через подрібнювач. Отримані крихти пересипати на тарілку.

Котлети по-київськи в домашніх умовах: покроковий рецепт знаменитої страви

6) Яйця збити виделкою до однорідності.

7) Сковороду з товстим дном, поставити на середній вогонь, влити рослинну олію. Коли вона як слід розігріється, курячі котлети по-київськи занурити в яєчну суміш, потім обваляти в борошні, знову опустити в яйце, а потім рясно посипати хлібними крихтами.

8) Смажити котлети на повільному вогні з кожного боку приблизно по 20 хвилин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приємного апетиту!

З курячого м'яса можна приготувати не тільки котлети по-київськи, але і нестандартне олів'є. Салат виходить ніжним, смачним і корисним. Обов'язково спробуйте!