Рецепт хачапурі по-аджарськи: як не нашкодити фігурі і отримати задоволення від смаку

Автор: Лобанова Єлизавета

Хачапурі - дуже смачна грузинська страва, яку можна готувати з різними начинками. Це може бути м'ясо, сир, гриби, яйця, зелень, квасоля, і навіть творог. Тісто для хачапурі можна зробити як дріжджове, так і листкове. На карантині багато жінок турбуються про свою фігуру, щоб не набрати зайві кілограми. Якщо сильно хочеться грузинської випічки, то пропонуємо вам приготувати хачапурі по-аджарськи з творогом. Така страва не зашкодить фігурі, а задоволення від смаку ви отримаєте не менше, ніж від традиційних хачапурі.

Рецепт хачапурі по-аджарськи: як не нашкодити фігурі і отримати задоволення від смаку  - today.ua

Рецепт хачапурі по-аджарськи

Інгредієнти на 2 порції:

Для тіста:

  • яйце — 1 шт.,
  • сир — 200 гр.,
  • борошно (рисове) — 50 гр.,
  • сіль — щіпка.

Для начинки:

  • творог — 20 гр.,
  • сир (сулугуні/моцарела) — 50 гр.,
  • яйця — 2 шт.,
  • сіль, приправи і зелень за смаком.

Рецепт хачапурі по-аджарськи: як не нашкодити фігурі і отримати задоволення від смаку

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

Україна збила бомбардувальник Ту-22М3 за допомогою унікальної української розробки

Починаємо готувати тісто. Беремо яйце, розділяємо жовток від білка.

До білка додаємо творог і ретельно мнемо тісто виделкою. Всипаємо в отриману масу борошно і сіль.

Вимішуємо тісто, ділимо його на дві рівні частини. Ліпимо з тіста човники, які добре змащуємо жовтком.

Ставимо наші хачапурі в духовку на 180 градусів. Випікаємо 10 хвилин.

Поки тісто готується, робимо начинку. Беремо і перемішуємо творог і натертий на тертці твердий сир. Викладаємо отриману начинку в човники і відправляємо хачапурі в духовку на 10-15 хвилин, поки сир не розплавиться.

Дістаємо нашу страву з духовки, і вливаємо в центр кожного човника по одному яйцю. Відправляємо хачапурі ще ненадовго в духовку, щоб жовток трохи застиг. Страва готова!

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як швидко приготувати ліниві біляші з яловичим фаршем.