Гречка може бути шкідливою: лікар розкрила небезпеку круп'яних каш

Автор: Оксана Житнюк

Гречка - одна з найпопулярніших в Україні круп. Її готують з м'ясом та овочами або ж просто варять і подають у якості гарниру до основної страви. Особливо часто гречку рекомендують для дієтичного харчування, адже всі звикли думати, що в ній міститься багато вітамінів та корисних мікроелементів. Однак, лікарі зазначають, що гречка може бути і шкідливою.

Гречка може бути шкідливою: лікар розкрила небезпеку круп'яних каш - today.ua

За словами медиків, чималий вміст вуглеводів в гречці призводить до порушення обмінних процесів, ожиріння, цукрового діабету.

Клейковина, яка є в крупі, склеює ворсинки кишечника і заважає нормальному засвоєнню їжі, що може спровокувати запори, коліти, ентероколіти та геморой.

Крім того, каші викликають газоутворення і метеоризм, а тому від них краще відмовитись при загостренні виразки шлунка та дванадцятипалої кишки.

Популярні зараз

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Варто наголосити, що небезпека цього продукту стосується тільки однієї з варіацій його приготування - коли він подається у вигляді каші. При цьому проста варена гречка є корисною для організму.

Раніше ми розповіли, які каші варто "залишити в дитинстві".