Дієтологи назвали рецепт жирозжигаючої страви для схуднення

Автор: Лобанова Єлизавета

Дієтологи назвали ідеальну страву для схуднення, головний інгредієнт якої завдає нищівного удару по жировим відкладенням. Такою стравою є рагу з броколі. Цей овоч не лише допомагає спалювати зайві кілограми, але й нормалізує обмін речовин.

Дієтологи назвали рецепт жирозжигаючої страви для схуднення - today.ua

Броколі - дуже корисний овоч для нашого організму. Він регулює рівень цукру в крові, захищає клітини організму від ушкодження ДНК, іншими словами, запобігає виникненню онкології. Також у складі цього овоча переважають вітаміни С і К, які необхідні для нормальної роботи сполучної, кісткової тканини і нирок. Броколі допомагає регулювати рівень гормонів. Поживні речовини, що знаходяться в рослині, знижують рівень естрадіолу, який відповідає за накопичення жиру.

Рагу, в основі якого лежить капуста броколі, вбиває почуття голоду, дозволяючи довго відчувати ситість. Справа в тому, що волокна цього овоча вкрай повільно перетравлюються, змушуючи шлунок працювати. Ця властивість броколі допомагає швидко худнути, уникаючи переїдання.

Дієтологи назвали рецепт жирозжигаючої страви для схуднення

Популярні зараз

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

У більшості рецептів за основу беруть суцвіття капусти. Але для готування можна використовувати і стебло, попередньо очистивши його від шкірки.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Дієтологи рекомендують:

  • На сніданок приготувати броколі на пару і додати туди терте яблуко.
  • На обід приготувати овочевий суп з броколі, моркви, буряків і помідорів.
  • На полуденок броколі з нежирним кефіром.
  • На вечерю тільки броколі, приготовану на пару.

Медики попереджають, що ця капуста може мати протипоказання, тому перед її вживанням необхідно проконсультуватися у лікаря. Овоч небажано вживати людям з підвищеною кислотністю шлунка, захворюваннями підшлункової залози, гастритом і виразкою.

Раніше дієтолог Олена Кален розвінчала сім головних міфів про схуднення, які не тільки вводять в оману, але й шкодять здоров'ю.