Today.ua

У зв'язку з введенням воєнного стану змінились правила перетину лінії розмежування на Донбасі

У зв’язку з введенням на території десяти областей України воєнного стану, за рішенням командувача Об’єднаних сил, на КПВВ в районі проведення ООС встановлено особливий режим перетину лінії розмежування, який не стосується громадян України. Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

Зокрема обмежено виїзд іноземців та осіб без громадянства на тимчасово окуповану територію Донбасу.

Так, право перетину лінії розмежування матимуть представники офіційних спостережних місій ООН, ОБСЄ та місії Червоного Хреста.

"Щодо решти іноземних громадян рішення на пропуск до тимчасово окупованої території України буде прийматись при наявності відповідних документів про постійне проживання на окупованій території або потребу перетину лінії розмежування з гуманітарною метою (похорон, важка хвороба близьких родичів тощо)", - зазначають в штабі ООС.

Також зазначається, що підрозділи Держприкордонслужби, що діють у складі Об’єднаних сил, перебувають у повній бойовій готовності.

"Всі КПВВ продовжують працювати у штатному режимі. У разі загострення ситуації в межах дорожніх коридорів прикордонні підрозділи готові до дій та виконання завдань за призначенням згідно прийнятих рішень командуванням Об’єднаних сил. Про будь які зміни у режимі функціонування КПВВ буде негайно проінформовано на офіційній сторінці Об'єднаних сил у Фейсбук", - додали в штабі ООС.

Нагадаємо, чоловікам-росіянам віком від 16 до 60 років обмежили в’їзд до України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ