Today.ua

У жінки в аеропорту вилучили брендового італійського взуття на 600 тис. гривень

Для проходження митного контролю громадянка України, яка поверталась з італійського міста Мілан у Львів, обрала у аеропорту спрощений "зелений коридор", чим засвідчила, що нібито не має при собі предметів, які підлягають оподаткуванню. Але під час візуального огляду багажу у митників виникла підозра про наявність подібних речей. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Вже під час огляду у валізі серед особистих речей жінки було виявлено 59 одиниць одягу та взуття відомих брендів, серед яких Chanel, Armani, Gucci, Luiza Spagnoli тощо.

Зазначений товар перевищував неоподатковувану норму переміщення через митний кордон України в обсягах, зазначених у п. 1 ст. 374 Митного кодексу України, тобто сумарна фактурна вартість перевищувала еквівалент 1000 євро.

Вартість вилученого товару згідно з представленими товарними чеками складає 21 583 Євро, що за курсом НБУ дорівнює 646 128 гривень.

Під час усного опитування громадянка визнала себе власником речей й на неї складено відповідний протокол за ст. 471 Митного кодексу України, що тягне за собою накладення штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Наразі товар вилучено, а справу скерують на розгляд до суду.

Нагадаємо, близько 7 мільйонів інтернет-користувачів в Україні регулярно купують товари в мережі, витрачаючи в середньому 1515 грн на рік.

Також ми писали, що згідно з результатами перевірки одягу, взуття, сумок та побутової техніки військових ЗСУ, 118 предметів речового майна визнали "неякісними".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ