Today.ua

У Зеленського заявили про намір переписати Конституцію

Представник президента України Володимира Зеленського у Верховній Раді Руслан Стефанчук заявив про необхідність внесення змін у головну збірку законів країни, принаймні в розділи про права і свободи громадян.

"Конституція буде змінена, але чи буде вона змінена в якійсь частині або в цілому, можливо, на референдумі – все це питання дискусії", - зазначив він.

Уповноважений президента зазначив, що команда Зеленського також збирається відновити діяльність конституційної комісії, оскільки професіонали своєї справи повинні формувати структуру і логіку законів, а представникам влади будуть лише задавати напрямок, в якому слід рухатися.

За його словами, зміни до Конституції повинні початися з розділах про права і свободи громадян, тому що на даний момент, за словами Стефанчука, у нормативно-правовому акті насправді лише маса декларативних прав, які не мають жодного механізму реалізації, так ні механізму їх захисту.

"Наша ідеологія в цілому – залишити за державою сервісні функції", - резюмував представник Зеленського.

Як раніше повідомляв Today.ua, 19 лютого п'ятий президент Петро Порошенко підписав закон № 9037 про зміни до Конституції щодо наміру України вступити до Європейського Союзу та Організації Північноатлантичного договору.

Нагадаємо, 7 лютого народні депутати остаточно затвердили в Конституції України зміни щодо курсу України на ЄС та НАТО.

Згодом були оприлюднені фракції та прізвища тих, хто не підтримав відповідний законопроект.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ