Today.ua

У Зеленського розповіли про перші кадрові призначення

Перші кадрові призначення і законодавчі ініціативи будуть реалізовані одразу після інавгурації Володимира Зеленського. Про це заявив речник штабу новообраного президента Дмитро Разумков.

"Думаю, що перші кадрові пропозиції і законодавчі ініціативи навряд чи повинні звучати в день інавгурації, це не зовсім той момент, коли потрібно озвучувати ці речі. Але те, що це має статися в найближчому майбутньому після інавгурації, думаю, так", – зазначив Разумков.

На його думку, імена претендентів на посади голів служби зовнішньої розвідки і служби безпеки України краще взагалі не оголошувати аж до самого призначення.

"Але якщо ми говоримо про службу зовнішньої розвідки, то там не потрібен парламент, президент може прийняти самостійне рішення. Я боюся провокацій", – додав політконсультант.

Також він підкреслив, що Зеленський назве ім'я людини, яка очолить адміністрацію президента України, відразу після інавгурації.

"Що стосується глави адміністрації президента, то як Зеленський може зараз назвати його ім'я і призначити на посаду, якщо він ще не вступив у свої повноваження. Тому кандидатура на голову адміністрації президента теж буде озвучена незабаром після інавгурації президента", – пояснив Разумков.

Нагадуємо, новообраний президент Володимир Зеленський привітав українців з Днем перемоги, зазначивши, що "війна торкнулася кожної української родини, а внесок українців у перемогу – величезний".

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді зареєстровано проект постанови, згідно з яким дата інавгурації Володимира Зеленського призначається на 20 травня 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ