Today.ua

У Зеленського розповіли, коли буде знято недоторканість з президента

Перший віце-спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук анонсував, коли знімуть недоторканність з президента України Володимира Зеленського. Дана заява прозвучала в кулуарах парламенту, передають українські ЗМІ.

"По-перше, це питання ми вносимо на наступний тиждень - один з перших законів. Це закон про імунітет. Це процедура, яка дає можливість залучати до відповідальності президента України", - розповів Стефанчук.

Він наголосив, що саме на наступному пленарному тижні до Верховної Ради точно буде внесено питання про зняття недоторканності з президента.

Нагадаємо, сьогодні, 3 вересня, Верховна Рада дев’ятого скликання зібралася на своє друге засідання, де народні депутати провели остаточне голосування за внесення змін до Конституції щодо зняття депутатської недоторканності.

За внесення змін в законопроект №7203 (про зміну статті 80 Конституції України, що пропонує скасувати депутатську недоторканність, – ред.) проголосувало 373 народних обранця. Усього в залі були присутні 393 нардепа. Для прийняття закону необхідно було не менше 300 голосів.

Варто зазначити, що сьогодні – єдиний на цьому тижні пленарний день Верховної Ради. Решту днів народні депутати збираються працювати в комітетах, фракціях і групах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ