Today.ua

У Зеленського пропонують провести референдум про повернення проспекту Бандери в Києві

Глава Офісу президента України Андрій Богдан запропонував винести на міський референдум питання про повернення одному з проспектів в Києві імені Степана Бандери. Як відомо, 25 червня Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Київської міської ради щодо перейменування проспектів Московського і Генерала Ватутіна у проспекти Степана Бандери та Романа Шухевича, ухваливши повернути старі радянські назви.

"Я б це питання виніс на референдум. Чому хтось повинен визначати, як називати? Хочуть Бандери – нехай буде Бандери. Це може бути соцопитування, консультативний", – пояснив він.

Розгляд цієї справи триває з серпня 2016 року. Зокрема, суд задовольнив частково позов ГО "Єврейська правозахисна група" та ГО "Антифашистська правозахисна ліга" до київської міської ради, визнавши його протиправним і скасував відповідні перейменування.

Також зазначається, що суд при розгляді справи не прийняв до уваги "значний громадський інтерес, який відображений і в петиціях проти перейменування, чого не було враховано Київрадою під час вчинення дій щодо зміни назви проспектів".

Як повідомлялося, мер Києва Віталій Кличко готує апеляцію на скандальне рішення Окружного адмінсуду Києва про повернення проспектам Степана Бандери та Романа Шухевича в Києві старих радянських назв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ