Today.ua

У Зеленського пропонують карати нардепів за прогули і кнопкодавство

Команда новообраного президента України Володимира Зеленського готує до подання у Верховну Раду законопроекти, які будуть стосуватися роботи парламенту. Про це заявив представник президента у ВР Руслан Стефанчук під час брифінгу.

Зокрема, за його словами, готується законопроект про покарання нардепів за прогули і кнопкодавство.

"В подальшому ми також налаштовані напрацьовувати інші законопроекти, вони зараз знаходяться на опрацюванні в наших юридичних департаментах. Вони в першу чергу стосуються нормального підходу до нашої співпраці з Верховною Радою. Ми в першу чергу говоримо про питання наявності відповідальності за неперсональне голосування, те, що називається кнопкодавство, ми говоримо про наявність відповідальності щодо депутатських прогулів, ми говоримо про наявність відповідальності щодо голосування депутатів за законопроект, де в нього є корупційний інтерес або конфлікт інтересів", - заявив він.

Стефанчук також уточнив, що команда Зеленського готується до подачі низки програмних законопроектів, які стосуються народовладдя та боротьби з корупцією.

"Це і питання підтримки викривачів корупції, це й інший великий блок питань, які ми обов'язково передамо", - зазначив представник президента.

Нагадаємо, сьогодні, 29 травня, Володимир Зеленський подав у парламент законопроект про імпічмент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ