Today.ua

У Зеленського анонсували новий раунд переговорів з Путіним

Заступник голови Офісу президента Вадим Пристайко анонсував новий раунд переговорів Володимира Зеленського з президентом РФ Путіним. За словами представника Зеленського, наступна зустріч пройде на рівні політичних радників.

"Зустріч лідерів повинна відбутися якомога швидше. Але ми не можемо про це говорити, поки не будуть виконуватися певні домовленості. Лідери зустрічалися не так багато разів. Їх завдання – зафіксувати домовленості, ті, які виконані. І намітити подальші кроки, які лідери готові підтримати. Наступна зустріч в "нормандському форматі" відбудеться на моєму рівні і на рівні моїх колег. На наступній зустрічі будуть розглянуті результати. За результатами цієї зустрічі буде рекомендація зустрічі лідерів держав", – розповів Пристайко.

У Зеленського зазначили, що головне завдання – уповноважити наші команди на виконання домовленостей, досягнутих радниками президентів України і Росії.

"Наприклад, розробити концепцію по розмінуванню. Це складний етап, ми тільки що прийняли новий закон про протимінну діяльність. Тому потрібно узгодити норми нового закону з тим, як буде розроблена концепція. Коли будуть досягнуті ці домовленості, ми зустрінемося вчотирьох, подивимося, що зроблено, а що не зроблено. І на основі цієї зустрічі ми будемо пропонувати зустрітися лідерам", – підкреслив Пристайко.

Раніше заступник керівника Офісу президента України Вадим Пристайко висловив надію на звільнення полонених до кінця липня. Нагадаємо, на середу, 17 липня, в Лефортівському суді Москви призначено засідання, де планують на три місяці продовжити арешт 24 українським полоненим морякам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ