Today.ua

У Тернополі дворічну дитину шпиталізували з підозрою на коронавірус

У Тернополі дворічну дитину, що разом з батьками повернулась з Іспанії, шпиталізували з підозрою на коронавірус. Про це повідомляє пресслужба Тернопільскої міської ради.

Зазначається, що медики оперативно відреагували на ситуацію з ймовірною підозрою на коронавірус та помістили дитину до лікарні.

Дворічного пацієнта ретельно обстежили, і за результатами аналізів коронавірус у дитини лабораторно не підтвердився - виявилось, що це грип.

"За результатами дослідження обласного лабораторного центру, у цієї дитини виявили грип групи "В". Маленькому пацієнту надають необхідне лікування", - йдеться в повідомленні міськради.

В пресслужбі також повідомили, що дитину віком 2,5 роки шпиталізували із одного із приміських сіл вчора, 1 березня. Нещодавно дитина з батьками перебувала в Мадриді (Іспанія).

Під час проведення лабораторних досліджень дитину було терміново ізольовано - дворічний малюк перебував в інфекційному боксі.

Нагадаємо, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, при кашлі або чханні новий коронавірус (2019-nCoV) не може розноситися на відстань до восьми метрів. Вчені наголосили, що коронавірус може поширюватися в діаметрі тільки до одного метра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ