Today.ua

У США ухвалили три закони и резолюцію, що критикують РФ

Палата представників США схвалила одну резолюцію і три законопроекти, які критикують Росію.

Зокрема йдеться про законопроект KREMLIN Act, коротка назва якого є англійською абревіатурою, що закликає до "обмеження провокацій з боку Росії". Законопроект вимагає від директора національної розвідки США Дена Коутса підготувати три доповіді, в яких буде міститися оцінка "намірів політичного керівництва Російської Федерації".

Законопроект вимагає надати інформацію щодо вірогідних військових дій РФ, якщо вона конфліктує з членами НАТО; щодо її потенційної реакції на посилення впливу США і НАТО в країнах східної Європи і на військову підтримку США їх партнерів і союзників, а також щодо слабких місць США, якими може спробувати скористатися РФ.

Також конгресмени підтримали законопроект, який покликаний "посилити відповідь США на російське втручання".

Крім того, конгресмени більшістю голосів підтримали законопроект, який забороняє уряду США визнавати Крим російською територією.

"Політика Сполучених Штатів полягає в невизнанні суверенітету Російської Федерації над Кримом, його повітряним простором і територіальними водами", - йдеться в тексті законопроекту.

Також в палаті представників США відбулося голосування за резолюцію, яка закликає розслідувати вбивство російського політика Бориса Нємцова і привести до відповідальності винних.

Зазначені документи повинні отримати схвалення Сенату США, після чого вони можуть бути спрямовані на підпис президента Дональда Трампа.

Нагадаємо, США планують виділити 250 млн доларів на підтримку української армії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ