Today.ua

У “Слуги народу“ назвали умову проведення дострокових місцевих виборів

Дострокові місцеві вибори в Україні можуть відбутися тільки в тому випадку, якщо в країні встигнуть завершити реформу децентралізації. Про це повідомив голова виборчого штабу партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

Ідею дострокових місцевих виборах раніше висловив голова Офісу президента Андрій Богдан. Він заявляв, що проведення дострокових місцевих виборів неможливо без прийняття відповідного закону.

Корнієнко ж його ідею підтримує і запевняє, що якщо реформу закінчать раніше, то постараються провести дострокові місцеві вибори, якщо ж такого не відбудеться, то необхідно буде почекати. За його словами, з реформою децентралізації можна значно прискоритись, якщо прийняти зміни безпосередньо в Конституції. Також він зізнався, що в партії розглядають ідею про те, щоб запровадити в Україні систему префектів, але поки ця модель не доопрацьована.

Так чи інакше, партія "Слуга народу" вже готується до дострокових виборів. При цьому, в партії вважають, що велика частина органів чиновників на місцях "неефективно використовують ті ресурси, які у них є", і збираються з цим щось робити.

Раніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про небезпеку проведення дострокових парламентських виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ