Today.ua

У школі Дніпра зафіксовано спалах кишкової інфекції: 13 дітей госпіталізовано

У четвер, 14 березня, надійшли повідомлення про 13 учнів школи № 112 у Шевченківському районі м. Дніпро, які захворіли на гостру кишкову інфекцію та були госпіталізовані до лікувально-профілактичних закладів. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області

Спеціалісти Держпродспоживслужби відібрали 40 змивів з об’єктів навколишнього середовища, 8 готових страв та 6 проб води питної для проведення лабораторних досліджень.

Окрім того, під час перевірки фахівці знайшли масу порушень у приміщенні школи. Як виявилося, в навчальному закладі відсутні умови для підтримки особистої гігієни працівниками харчового блоку та дітьми, відсутній медичний працівник, санітарно-гігієнічні режими у харчовому блоці були порушені тощо.

Керівництву школи доручили усунути виявлені порушення, утилізувати понад 62 кг продукції та на 10 днів припинити роботу шкільної їдальні.

Зазначимо, за інформацією місцевої поліції, вчора на навчання не з’явилися 512 учнів, 94 з яких поскаржилися на погане самопочуття.

За даним фактом слідчими Шевченківського ВП м. Дніпро відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням). Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 5 до 8 років.

Наразі у КЗО "Середня загальноосвітня школа № 112" ДМР навчається 1 112 дітей, у т.ч. 204 учнів початкових класів ЗОШ № 126, в якій зараз проводяться ремонтні роботи.

Нагадаємо, у вересні минулого року у Дніпрі 16 учнів з різних класів школи №62 були шпиталізовані з ознаками харчового отруєння.

Також ми писали, що в українських школах масово порушують санітарні норми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ