Today.ua

У Савченко побоюються, що нардепа не допустять до участі у виборах

Діюча українська влада намагається не допустити участі Надії Савченко у виборах президента України в березні 2019 року. Таку заяву зробили в прес-службі народного депутата.

У Савченко нагадали, що 5 лютого 2019 року у Київському апеляційному суді буде розглядатитись апеляція на рішення суду про тримання під вартою Савченко, а 11 лютого в Подільському райсуді має бути чергове слухання, в якому Савченко позивається проти колишнього очільника "ЛНР" Ігора Плотницького.

"Але Надію не збираються везти на ці суди, а хочуть найближчим часом етапувати по маршруту Лук'янівське СІЗО - СІЗО в Донецькій області", - йдеться в повідомленні.

У Савченко впевнені, що таким чином влада показує, що "йде тоталітарним шляхом, і права людини більше не є основою держави".

Також в прес-службі заявляють, що нікого з помічників Савченко, навіть її сестру і матір до неї вже не пускають.

Як відомо, Надію Савченко та колишнього керівника центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана судитимуть у Слов’янському міському районному суді Донецької області.

Нагадаємо, 26 січня ініціативна група з представників політичної партії "Громадсько-політична платформа Надії Савченко" підтримала висунення кандидатури Савченко на посаду президента України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ