Today.ua

У Рівненській області начальника поліції затримали на хабарі у 39 тисяч

У Рівненській області на хабарі у 39 тисяч гривень погорів начальник Варашского відділення поліції. Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань (ДБР).

За даними ДБР, місцевий депутат побудував торгові павільйони з порушеннями і не відобразив права власності на них у своїй декларації. За це чоловіка могли притягнути до відповідальності, але начальник поліції запропонував йому допомогти уникнути покарання в обмін на кругленьку суму. Зловмисника затримали під час передачі грошей.

У відділенні поліції проводять обшуки. За скоєне керівнику поліції загрожує від 5 до 10 років в'язниці.

Раніше в Одесі правоохоронці викрили двох копів, які систематично отримували хабарі. Як повідомили в регіональному управлінні СБУ, співробітники спецслужби виявили поліцейських одного з райвідділів Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Встановлено, що патрульні Нацполіції систематично отримували хабарі від водіїв елітних авто, які були спіймані п'яними за кермом. Вартість "послуг" зловмисників сягала до тисячі доларів.

В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. ст.368 (хабар) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та інших працівників Нацполіції, які, можливо, причетні до функціонування злочинної схеми.

Нагадаємо, раніше у Києві затримали голову банка, яка вимагала хабар у мільйон гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ