Today.ua

У Путіна прокоментували місцеві вибори в Україні

Прес-секретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков прокоментував місцеві вибори в Україні, які відбулися 25 жовтня, зазначивши, що Кремлю "зовсім не байдуже", що відбувається у нашій країні.

За словами Пєскова, за ходом голосування Москва спостерігала за інформацією зі ЗМІ. На питання про те, чи буде президент РФ Володимир Путін вітати главу політради української партії "Опозиційна платформа - За життя" (ОТЗЖ) Віктора Медведчука з результатами цієї політичної сили на виборах, секретар Путіна не відповів.

"Мені невідомо, чи є такі плани", - сказав Пєсков.

Саме Віктор Медведчук пропонував українцям організувати поставки російської вакцини від коронавіруса, однак, їх з Путіним ідея не знайшла підтримки в українському суспільстві. Крім того, Медведчук розробив мирний план для Донбасу, який схвалили всі сторони, крім Києва, і отримав згоду РФ на закупівлі газу Україною за зниженими цінами.

"Хіба їм (українцям, - Ред.) не потрібне щеплення? Швидше за все, потрібне. Цілком зрозуміло, що політична сила це пропонує. Хіба українці не відчувають економічні труднощі у зв'язку з відсутністю економічних контактів з Росією? Багато підприємств, безумовно, відчувають труднощі ", - сказав Пєсков.

За попередніми результатів місцевих виборів, партія "Опозиційна платформа - За життя" перемогла на півдні і сході України.

Раніше повідомлялися попередні результати екзит-полів в Україні, за даними соцгрупи "Рейтинг".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ