Today.ua

У Путіна побоюються появи «російського Зеленського»

Генеральний директор інформагентства «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко вважає, що підсумки першого туру президентських виборів в Україні стали шоком навіть для тих, хто сидить у Кремлі. Мартиненко констатував, що у Москві перебувають зараз, з одного боку, в розгубленості, а з іншого — дуже побоюються повторення того ж самого в Росії. У Путіна серйозно почали побоюватися появи «російського Зеленського».

- Він не обов'язково може бути актором, — вважає Олександр Мартиненко. - Він повинен бути просто несистемним. Якщо українці зробили такий вибір, для багатьох в Росії постане питання: чому б і в нас подібному не відбутися? Перенесення такого сценарію до Росії цілком можливо.

Мартиненко також зазначив, що якщо образ Порошенка для російської влади зрозумілий, вони сформували образ ворога і спокійно його експлуатують, то із Зеленським у цьому сенсі — суцільні питання.

Раніше у Путіна прокоментували слова Зеленського про повернення Криму.

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що вважає прийнятними компроміси в питаннях повернення окупованих територій Криму і Донбасу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ