Today.ua

У приміщенні Верховної Ради проводяться богослужіння під егідою Московського патріархату

У приміщенні парламентських комітетів Верховної Ради вже понад 10 років незаконно функціонує церква УПЦ МП.

Ще кілька місяців тому ця установа називалася Свято-Володимирським храмом. Проте нещодавно церква змінила вивіску на «Кабінет милосердя». Настоятелем храму є Віктор Яценко – голова Синодального відділу УПЦ МП у справах пастирської опіки пенітенціарної системи.

Приміщення, в якому за розкладом відбуваються богослужіння представниками УПЦ Московського патріархату, належить народному депутату України від фракції "Опозиційний блок" Юрію Мірошниченко. Як відомо, приміщення було незаконно переоблаштоване під церкву ще у 2008 році.

Правового статусу церква не має. В Уряді заявляють, що «будь-яких рішень про виділення вказаного приміщення вони не приймали".

"Це дає підстави припускати, що за 10 років державі не було надано суттєвих матеріальних збитків через несплату коштів за оренду, комунальних платежів, охорони, надання електроенергії тощо, що має передбачати кримінальну відповідальність», – написав на своїй сторінці у Facebook голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

Незважаючи на те, що впродовж кількох місяців цього року приміщення храму було опечатане, а спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що «існування в адмінбудівлі парламенту церкви не відповідає законодавству», церква продовжує працювати.

Нагадаємо, в УПЦ МП погрожують "дисциплінарними стягненнями" єпископам, які підуть на Об’єднавчий собор, що відбудеться у грудні.

Раніше повідомлялося, що Президент Петро Порошенко зустрівся із митрополитом Черкаським і Канівським владикою Софронієм. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ