Today.ua

У Порошенка пояснили позицію щодо дострокових виборів ВР

Керівник фракції БПП Артур Герасимов, виступаючи у виборчому штабі кандидата в президенти Петра Порошенка заявив, що підстав для проведення дострокових парламентських виборів немає.

"Ніяких конституційних підстав для дострокових парламентських виборів сьогодні немає. Ефективність рішень парламенту все бачать... Думаю, що в демократичній Україні відбудуться чергові вибори Верховної Ради восени 2019-го", — сказав Артур Герасимов.

Сьогодні, 21 квітня, в Україні проходить другий тур президентських виборів і Верховного головнокомандувача. За посаду змагаються нинішній глава держави Петро Порошенко і шоумен Володимир Зеленський.

Новообраний президент має право до 27 травня розпустити нинішню Верховну Раду. Нагадаємо, чергові вибори до парламенту заплановані на 27 жовтня 2019 року.

Раніше повідомлялося, що 21 квітня кандидат у президенти України Володимир Зеленський порушив таємницю голосування, продемонструвавши свій бюлетень на камери. Поліція вже склала адміністративний протокол на Володимира Зеленського за його поведінку на виборчій дільниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ