Today.ua

У новій Раді засікли ще одного кнопкодава

Громадський рух «Чесно» зафіксував другий випадок кнопкодавства у Верховній Раді 9-го скликання. Другим депутатом-кнопкодавом став народний депутат від «Слуги народу» Сергій Литвиненко. Правда, журналісти повідомили, що це сталося  ще 3 вересня (під час голосування за включення до порядку денного сесії законопроекту про внесення змін до статті 85 та 101 Конституції і його направлення до Конституційного суду.

Нагадаємо, 10 вересня громадський рух «Чесно» зафіксував перший випадок кнопкодавства у Верховній Раді 9-го скликання. Під час голосування за президентський законопроект про імпічмент ст. 84 Конституції порушив позафракційний нардеп, мажоритарник-самовисуванець з Донеччини Олександр Ковальов.

Спікер Ради висловив сподівання, що у парламенті це більше не повториться. Низка депутатів із фракції “Європейська солідарність” почали вигукувати, що необхідне переголосування за законопроект. Разумков зазначив, що таке переголосування не потрібне і нагадав депутатам цієї фракції, що в попередньому парламенті вони не помічали таких випадків.

https://youtu.be/CklDjLdSYYk

Раніше Today.ua повідомляв, що народні депутати України попередньо схвалили законопроект про те, щоб позбавляти депутатського мандата за кнопкодавство і прогули. Вони також підтримали направлення документа на розгляд у Конституційний суд України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ