Today.ua

У НАТО оприлюднили п'ять пріоритетів для України

Глава представництва НАТО в Україні Олександр Вінніков зазначив, що закон "Про національну безпеку", який був прийнятий майже рік тому, повинен бути інтерпретований у інші законодавчі акти по п'яти напрямах.

За словами представника організації Північноатлантичного договору, Україні необхідна розробка пакету пріоритетних законопроектів.

"Це закон про новий комітет із контролю, закон про СБУ, закон про оперативно-розшукову роботу. Закон про охорону державної таємниці, п'яте - це реформування оборонної промисловості", - заявив Олександр Вінніков.

Від також зазначив, що радники військово-політичного блоку залучені до консультацій з усіх напрямків і готові прискорити і зробити більш інтенсивним свою участь.

Представник НАТО окремо відзначив, що серед усіх пунктів найважливішими є парламентський контроль і реформа Служби безпеки.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив проект указу президента про роботу органів влади у відповідності з курсом держави на інтеграцію в Євросоюз і НАТО.

Як відомо, 7 лютого 2019 року народні депутати остаточно затвердили в Конституції України зміни щодо курсу України на ЄС та НАТО. За проект змін до Конституції, автором яких є Петро Порошенко, в другому читанні проголосували 334 депутати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ