Today.ua

“У нас є проблема...“: Богдан розповів, коли відбудуться місцеві вибори

Керівник Офісу президента Андрій Богдан заявив, що проведення дострокових місцевих виборів неможливо без прийняття відповідного закону. За його словами, реформу місцевого самоврядування ще варто допрацьовувати.

"Конфігурація такого відповідного закону мені поки що незрозуміла. Плюс у нас є проблема незавершеної реформи місцевого самоврядування: частина виборів об'єднаних територіальних громад відбулася, частина не відбулася. За логікою законодавства було б абсолютно логічно завершити реформування ВІДГ, а потім провести перевибори вже в новому існуючому місцевому самоврядуванні", - сказав Богдан під час брифінгу в Києві.

При цьому Андрій Богдан також спрогнозував, коли може бути прийняте таке рішення - "це діалог з депутатами, вони всі мають свою думку, вони всі особистості".

Глава партії «Слуга народу» Дмитро Разумков анонсував проведення дострокових місцевих виборів в Україні на 2020 рік. Він так само, як і його однопартійці вважає, що більша частина органів чиновників на місцях "неефективно використовують ті ресурси, які у них є, в тому числі, завдяки реформі децентралізації".

Раніше Today.ua повідомляв, що міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про небезпеку проведення дострокових парламентських виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ