Today.ua

Хакери з РФ атакували українське міністерство

На офіційний сайт Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб здійснена чергова хакерська атака. Про це повідомили у прес-службі МТОТ у Facebook.

Зазначається, що хакерські атаки на відомство здійснюються протягом останніх кількох днів. Зловмисники поширюють спам-контент шляхом модифікації сторінок.

"Чергова кібератака сталася на сайт МТОТ 14 і 15 листопада після оприлюднення інформації про створення тристоронньої платформи (Україна, Молдова, Грузія), ініційованої міністром Вадимом Чернишем для протидії гібридним методам впливу РФ", - йдеться в повідомленні.

Попередня атака на сайт Міністерства була здійснена 2-3 листопада 2018 року після заяви Голови Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниша про те, що Росія втручається у внутрішні справи багатьох країн, особливо на Балканах.

У Міністерстві допускають, що для вказаних хакерських атак могли бути задіяні спецслужби Російської Федерації. На даний час МТОТ проводить заходи щодо збереження даних сайту.

Нагадаємо, ЦВК готується протистояти кібератакам під час виборів у 2019 році.

Раніше повідомлялося, що СБУ захищатиме Дніпровську міську раду від кібератак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ