Today.ua

У Мін’юсті пропонують скасувати довічне ув’язнення для жінок

Міністерство юстиції України хоче скасувати довічне ув'язнення для жінок. Про це повідомив заступник міністра юстиції Денис Чернишов.

Спираючись на європейський досвід, посадовець пояснив, що довічне ув'язнення для жінок недоцільне. Спроба проголосувати за відповідне рішення провалилася у 2016 році. Тоді депутати Верховної Ради пропозицію Мін'юста не підтримали.

"Ми просто спираємося на досвід, який існує в світі, і говоримо: так, мабуть, треба збільшити найбільший термін ув'язнення. Наприклад, він у нас на сьогодні 15 років, а зробити – 20-25 років", - пояснив Чернишов.

Також він додав, чому Мін'юст прагне таких змін саме для жінок.

«Відсоток довічно ув'язнених жінок в Україні дуже малий. Загалом “довічників” станом на сьогодні 1500, з яких 22 – жінки... У жінок динаміка щодо змін (каяття) краща, ніж у чоловіків. І питання в тому, якщо людина готова повернутися в суспільство – треба її повертати. Так, це може бути через 20, 25 років, але разом з тим, довічне для жінок – навіть корифеї пенітенціарної системи вважають, що це недоцільно», – зазначив Чернишов.

Нагадаємо, Міністерство юстиції запропонувало розширити практику застосування електронних браслетів.

Раніше повідомлялося, що Росія готова до обміну засудженими з Україною за принципом "всіх на всіх".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ