Today.ua

У Львові шпиталізували студента, що повернувся з Китаю

У Львові госпіталізували хлопця, який повернувся з навчання з Китаю, де від від спалаху коронавіруса померли вже близько сотні осіб. Про це розповів заступник керівника ДУ Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України Олег Когут під час брифінгу.

За його словами, перші аналізи свідчать про відсутність коронавірусу з Китаю, але спеціалісти проводитимуть остаточні дослідження.

"Симптоматика у нього незначна, навіть температури немає, а хворий він з 23 числа, ще будучи в Китаї він почувався не зовсім добре - у нього з’явився нежить і кашель, але якихось інших симптомів не було", - розповів Когут.

Слід зазначити, що хлопець навчається далеко від міста Ухань, однак медики швидкої госпіталізували його й ізолювали в окремому боксі. Ретельні дослідження будуть проведені 28 січня.

Когут наголосив, що навіть якщо виявиться, що це саме коронавірус, то його "вогнище" вже локалізоване - юнак перебуває в боксованій палаті в інфекційному стаціонарі й "від нього вже ніхто не заразиться".

Нагадаємо, раніше "Укрпошта" звернулась до своїх клієнтів у зв'язку із розповсюдженою інформацію про те, що коронавірус нібито може передаватись через посилки, що прибувають в Україну з Китаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ