Today.ua

У Києві жорстоко побили відомого догхантера Святогора

У Києві жорстоко побили відомого догхантера і адвоката Олексія Святогора. Про це повідомляють столичні ЗМІ.

Це сталося вчора, 21 лютого, неподалік від станції метро "Лук'янівська".

Зазначається, що невідомі нанесли перший удар важким предметом по голові, після чого, збивши Святогора з ніг, продовжували наносити удари по тілу і кінцівкам. Для побиття у тому числі використовувався твердий тупий предмет, схожий на кастет чи інше знаряддя, внаслідок чого у догхантера була розсічена шкіра на обличчі і на потилиці. В результаті нападу потерпілого було шпиталізовано з переломом лобної кістки та рваними ранами.

Раніше прокуратура Києва передала до суду обвинувальний акт щодо Олексія Святогора, якого звинувачують у безлічі вбивств безпритульних тварин. Йому також інкримінують "виготовлення або розповсюдження матеріалів, що пропагують культ насильства і жорстокості".

Влітку 2018 року Олексій Святогор, який знаходився у розшуку, був затриманий у себе вдома в Києві. Його підозрюють у скоєнні злочинів за ч. 2 і 3 ст. 300 КК ("Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості"). Разом з тим, зоозахисники звинувачують Олексія Святогора в отруєнні тисяч безпритульних собак.

Шевченківський суд на два місяці відправив Святогора в СІЗО. Проте 26 червня Апеляційний суд Києва пом'якшив запобіжний захід догхантеру до цілодобового домашнього арешту.

Днями суд почав розгляд справи Святогора по суті. 1 лютого біля будівлі Шевченківського райсуду пройшов пікет, під час якого захисники тварин вимагали притягнути догхантерів до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, 20 листопада 2018 року Верховна Рада не підтримала в першому читанні проект закону №6598 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо імплементації положень міжнародних угод і директив ЄС у сфері охорони тваринного і рослинного світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ