Today.ua

У Києві затримали організатора величезного інтернет-наркокартеля

Столичні правоохоронці спільно з поліцією Ізраїлю блокували діяльність найбільшої за останнє десятиліття міжнародної мережі інтернет-торгівлі наркотичними речовинами. Про це повідомляє прес-центр СБ України.

Встановлено, що у 2017 році громадянин Ізраїлю в одному із соціальних месенджерів створив канал для збуту оптових партій наркотичних засобів та психотропних речовин.

Вже за кілька років його "бізнес" розширився й подібні "торговельні майданчики" почали функціонувати в інших соціальних мережах.

За даними ізраїльської поліції, географія злочинної діяльності наркоторгівців розповсюджувалася на країни Південної та Північної Америки, Європейського Союзу, Близького Сходу, Азії та Африки.

У синдикат входило понад тринадцять тисяч осіб, серед яких контрабандисти, дилери, адміністратори груп у соціальних мережах.

У вівторок, 12 березня, українські правоохоронці затримали главу наркокартеля в Києві, куди той прибув для налагодження ділових зв'язків з представниками місцевих кримінальних кіл.

Іноземця передано працівникам Національної поліції України для організації екстрадиції до країни походження.

Нагадаємо, у Києві 54-річний місцевий мешканець облаштував нарколабораторію в орендованій квартирі, де вирощував 200 кущів конопель.

Також ми писали, що двоє військовослужбовців Збройних сил України розповсюджували наркотичні засоби серед військовослужбовців строкової та контрактної служби в навчальному центрі ЗСУ в Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ