Today.ua

У Києві затримали активіста, який “агітував“ проти Зеленського

У неділю вранці, 7 квітня, столичні поліцейські затримали активіста Лео Овчаренко, який на Майдані Незалежності збирався встановити намет та роздавати листівки проти одного з кандидатів у президенти України. Про це повідомляють користувачі у Фейсбуці.

За інформацією відділу комунікацій столичної поліції, чоловіка попередили, що його дії є протиправними, оскільки передвиборча агітація забороняється до оголошення ЦВК результатів голосування.

Приклад листівки

У поліції наголошують, що запросили порушника проїхати в територіальний відділ поліції на вулиці Прорізна, 12б для складання адміністративних матеріалів.

Але чоловік нібито відмовився та "вчинив непокору правоохоронцям".

У результаті чоловіка, 1987 р.н., доставили до відділу поліції, де склали адміністративні протоколи за ст. 212-10 (Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму) та ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Адміністративні матеріали будуть направлені до Шевченківського районного суду для прийняття рішення, йдеться у повідомленні поліції.

Утім, сам "винуватець події", якого протримали у відділку три години, наголошує, що від нього ніякої "непокори" не було.

Суд по його справі було призначено на 10 квітня.

Нагадаємо, у штабі Зеленського розповіли, як боротимуться з корупцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ