Today.ua

У Києві зафіксували першу смерть від кору

У Києві зафіксували перший смертельний випадок від кору. Внаслідок ускладнень, викликаних захворюванням, загинула 57-річна жінка. Про це повідомила провідний інфекціоніст України, завідувач кафедри інфекційних хвороб Національного медуніверситету ім. Богомольця, заслужений лікар України професор Ольга Голубовська.

"Днями в Олександрівській лікарні зафіксовано смертельний випадок через кір. Померла 57-річна жінка. Ускладненнями були тяжка пневмонія та підозра на ТЕЛА (тромбоемболію легеневої артерії). Це - перший випадок в лікарні, і в Києві", - сказала професор.

За даними МОЗ, за січень 2019 року в Україні на кір захворіли понад 15 тисяч людей, семеро з них померли. Загалом з 2017 року на кір перехворіли понад 73 тисячі особи, з них 28 випадків закінчилися летально.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, Україна посіла перше місце серед країн Європи за кількістю хворих на кір за результатами 2018 року.

Як повідомлялося, вакцини проти поліомієліту, кору, паротиту і краснухи у найближчий час будуть доставлені у медичні заклади регіонів. Ліки для хворих на туберкульоз, вірусний гепатит та на орфанні захворювання (мукополісахаридоз) також вже поставлені в Україну і можуть бути надані пацієнтам.

Раніше доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, кандидат медичних наук Людмила Палатна розповіла українцям, як не пропустити захворювання на кір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ