Today.ua

У Києві пікетують телеканал народного депутата

Сьогодні, 21 листопада, в Києві проходить пікет під будівлею колишнього заводу "Транссигнал", де базується новий телеканал "Наш", що належить народному депутату Євгену Мураєву.

Як зазначають журналісти, наразі на місці перебувають близько 30 осіб. Зокрема це активісти націоналістичної організації УНА-УНСО. Також у будівлі чергують правоохоронці.

"Ми за власника говоримо, що він проросійський. Ми тільки вимагаємо, щоб його проросійська політика не транслювалася через телеканал "Наш", - прокоментували пікетувальники.

Представник каналу, спілкуючись з журналістами, зазначив, що націоналісти і правоохоронці лякають і заважають працювати співробітникам телеканалу "Наш".

Напередодні організація УНА-УНСО на сторінці в Facebook анонсувала сьогоднішній пікет, аргументуючи захід прагненням привернути увагу до того, що "напередодні президентських виборів в Україні відкрився ще один проросійський канал".

"Власник телеканалу Євген Мураєв, який очолює політичну партію "Наші", вже неодноразово висловлював свою антидержавницьку позицію, що містить в собі явні нотки закликів українців до "зради" національних інтересів України в обмін на "такий бажаний" мир з Росією", - йдеться в повідомленні.

Євген Мураєв - народний депутат Верховної Ради України VII і VIII скликань, член комітету ВРУ з питань податкової та митної політики від "Опозиційного блоку". З 3 червня 2016 року - позафракційний. Мураєв є очільником політради партії "За життя". Він виступав проти декомунізації та за збереження символів комуністичного режиму як "історичної і культурної пам'яті". Рік тому нардеп назвав Революцію Гідності "державним переворотом", а також заявляв, що війна на Донбасі є "громадянським конфліктом".

Як відомо, 14 листопада Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку супутникового телеканалу "Максі-ТВ" (ТОВ "Наша Прага") у зв’язку з порушення ліцензії, зокрема використанням логотипу із зазначенням телеканалу "Наш". Зокрема, встановлено, що мовник не транслює культурно-мистецькі, науково-просвітницькі, розважальні, дитячі передачі та фільми, тривалість яких мала би становити від 1 години 20 хвилин до 3 годин 40 хвилин/добу. Водночас формат телеканалу також не відповідає умовам ліцензії. Так, ліцензією передбачено культурологічно-розважальний формат із фільмопоказом. Натомість фактично він є інформаційно-аналітичним.

Нагадаємо, в червні 2018 року Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження стосовно народного депутата Євгена Мураєва через його висловлювання про українського режисера Олега Сенцової, який знаходиться в російській в’язниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ