Today.ua

У Києві на Лисій горі знайшли заховану вибухівку

Детективи та дільничні офіцери Голосіївського управління поліції спільно із працівниками управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у м. Києві під час обстеження території виявили два пакети із боєприпасами та вибухівкою, що були сховані на Лисій горі. Про це повідомляє відділ комунікацій місцевої поліції.

Загалом правоохоронцями було вилучено 53 предмети, серед них протипіхотну міну, п’ять тротилових шашок, 100 грам пластиду, два зривника, десять запалів до різних гранат, вісім корпусів гранат, шістнадцять набоїв калібру 9 мм, два електродетонатора та вісім капсуль-детонаторів.

Усі вилучені предмети направлені на проведення відповідних експертиз.

Поліція розпочала кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Правоохоронці наразі проводять необхідні заходи для встановлення та затримання особи чи осіб, причетних до скоєння злочину.

Як раніше повідомляв Today.ua, у березні правоохоронці отримали повідомлення про вибух, який стався у будинку на проспекті Науки в Голосіївському районі столиці. Під час вибуху через необережне поводження з саморобним вибуховим пристроєм загинув 28-річний громадянин Російської Федерації, який перебував у розшуку за вчинення вбивства в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ