Today.ua

У Києві комунальники почали мити дороги “шампунями“

Працівники комунальної корпорації "Київавтодор" розпочали застосовувати миючі засоби для приведення у належний зовнішній вигляд дорожнього покриття за допомогою багатофункціональних машин "FordTrucks". Про це дорожники повідомляють у Фейсбуці.

Поливомийні машини можна використовувати для миття вулиць із застосуванням миючих засобів після зимового періоду, оскільки вони активно видаляють масляні, жирові і графітові плями, кіптяву, наліт від вихлопних газів та залишки хлоридів.

[gallery td_select_gallery_slide="slide" size="full" ids="61254,61255,61256"]

Зазначається, що вже розроблений графік робіт з миття за допомогою миючих засобів на основних магістралях центральної частини міста, що дозволить мешканцям і гостям столиці зустріти День Києва у чистоті, а також швидко та якісно прибрати проїзну частину після проведення святкових заходів.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян привітав киян з нововведенням.

Утім, самі мешканці столиці висловили занепокоєнність безпечністю для екології миючих засобів, які використовуватимуть комунальники під час робіт.

Також киян більш хвилює якість дорожнього покриття, ніж його чистота.

Нагадаємо, до минулого зимового періоду комунальні підприємства “Київавтодору” підготували 370 одиниць снігоочисної техніки, додатково закупивши 44 нових тракторів і 10 навантажувачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ